Kan een ontsteking in de mond vanzelf overgaan?

datum
april 2024
leestijd
6 minuten

Kan een ontsteking in de mond vanzelf overgaan?

datum
april 2024
leestijd
6 minuten
ontsteking in mond vanzelf over
Masato
Masato Watanabe
Eigenaar

Masato Watanabe
Eigenaar
Wanneer u last heeft van uw tanden en kiezen kan dit meerdere oorzaken hebben. Iedereen weet wel dat gaatjes klachten kunnen veroorzaken, maar ook een ontsteking in de mondholte moet niet genegeerd worden.

Het is sterk aan te raden wanneer u merkt dat u een ontsteking in de mond heeft, dat u dan de tandarts bezoekt. De tandarts zal onderzoeken waar de ontsteking vandaan komt. Het is belangrijk om dit tijdig te doen, een ontsteking in de mondholte kan namelijk snel overslaan op andere weke delen in de mond en dit is gevaarlijk.

Om de oorzaak aan te pakken is het belangrijk dat u een specialist bezoekt. Bij tandarts van Mill bent u aan het juiste adres om u te laten helpen aan uw pijnklachten en om verdere schade te voorkomen.

Wat is een ontsteking in de mond?

U kunt merken dat u een ontsteking heeft aan meerdere factoren. Zo kunt u last hebben van koorts, zwelling, roodheid en ook van pijn. Tegen deze klachten kunt u pijnstilling nemen. Pijnstilling zal de klachten tijdelijk verlichten, maar doet de oorzaak niet verdwijnen.

Een ontsteking in de mondholte kan van meerdere weefsels afkomstig zijn. Zo is het mogelijk dat er sprake is van ontstoken tandvlees. Tandvleesontsteking kent meerdere vormen en de status van het tandvlees wordt altijd gecontroleerd bij een halfjaarlijkse controle.

Bovendien kan er sprake zijn van een ontsteking die afkomstig is uit de tanden en kiezen. Dit kan rond de uiteinden van de wortels van tanden en kiezen ontstaan.

ontsteking in mond vanzelf over 2

Wat is een tandvleesontsteking?

Een tandvleesontsteking is afkomstig vanuit het tandvlees. Als het tandvlees niet goed wordt gereinigd en er bacteriën op het tandvlees achterblijven, kan het tandvlees ontstoken raken. Door onvoldoende mondhygiëne en onvoldoende stokers en ragers te gebruiken raakt het tandvlees ontstoken. Dit kunt u zelf merken doordat het tandvlees gaat bloeden, het roder wordt en het kan ook wat opzwellen. Bovendien is het mogelijk dat u zelfs pijn ervaart aan het tandvlees. Indien u bovenstaande klachten ervaart, kan het zijn dat u gingivitis heeft.

Gingivitis is lichte tandvleesontsteking en kan door goede reiniging weer verdwijnen. Indien u doorloopt met gingivitis kunnen de klachten verergeren en kan het kaakbot ook betrokken raken bij de ontsteking. Indien dit ook betrokken raakt bij de ontsteking is er sprake van parodontitis.

Parodontitis is een ernstige ontstekingsziekte van de parodontale weefsels. Parodontale weefsels is het tandvlees in de mondholte. Grondige reiniging en regelmatige afspraken bij de mondhygiënist zijn nodig om uw probleem te behandelen. Het bot dat verdwenen is, kan niet meer terugkomen. Uw tandvlees kan wel weer gezond worden door de nodige aandacht en goede verzorging van de mondhygiënist.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Gesprek met een tandarts. U wordt binnen 1 werkdag gebeld voor een afspraak.

  Uitstekende behandeling

  De behandeling zag ik heel erg tegenop maar door de werkwijze en steeds contact houden met de patiënt is het voor 100% meegevallen. Zeer vriendelijk allemaal en meelevend. Mocht ik weer probleem hebben met een wortelkanaal is dr. Mill mijn man.

  “Een ontsteking in de mond is een serieuze aandoening die niet genegeerd moet worden. Zoek tijdig medische hulp om complicaties te voorkomen en je mondgezondheid te behouden.”

  – Van Mill Tandartspraktijk

  Wat is een dentale ontsteking?

  Een dentale ontsteking is een ontsteking die afkomstig is van de tanden en kiezen. Een ontsteking aan de tanden en kiezen ontstaat doordat er te lang wordt doorgelopen met een gaatje. Als de bacteriën van het gaatje de tandzenuw bereiken, kan er een ontsteking aan het uiteinde van de wortels ontstaan. Om deze ontsteking aan de wortelpunt te verhelpen is een wortelkanaalbehandeling nodig.

  Tijdens een wortelkanaalbehandeling wordt de zenuw uit de kies gehaald en zal de ontsteking verdwijnen. Zonder behandeling zal de ontsteking aan de tanden en kiezen niet verdwijnen!

  Een ontsteking in uw mond verdwijnt meestal niet vanzelf!

  Indien u merkt dat er een ontsteking aanwezig is in de mond, is het belangrijk om langs de tandarts te gaan. De tandarts zal beoordelen waar de ontsteking vandaan komt en welke behandeling nodig is om de ontsteking weer te laten verdwijnen.

  Een ontsteking gaat in de meeste gevallen niet vanzelf weg. Vaak is een specialistische behandeling nodig om de ontsteking aan te pakken. De ontsteking kan van de tanden komen, maar kan ook afkomstig zijn van het tandvlees.

  Het is belangrijk dat u in een vroeg stadium de tandarts contacteert om ergere klachten te voorkomen!

  Plan een vrijblijvend adviesgesprek

  Gesprek met een tandarts. U wordt binnen 1 werkdag gebeld voor een afspraak.

   Uitstekende behandeling

   De behandeling zag ik heel erg tegenop maar door de werkwijze en steeds contact houden met de patiënt is het voor 100% meegevallen. Zeer vriendelijk allemaal en meelevend. Mocht ik weer probleem hebben met een wortelkanaal is dr. Mill mijn man.

   verbergen

   Open chat
   Hallo,
   Hoe kunnen wij u helpen?
   Wij zijn bereikbaar op dit nummer van 07:45 - 20:00