Orthodontie

Zowel kinderen als volwassenen willen graag een mooi en regelmatig gebit voor een stralende glimlach. Het kan zijn dat dit bij jouw niet het geval is en dat je je stoort aan de stand van je tanden. Geen zorgen, wij hebben alle kennis en kunde tot onze beschikking om jou te helpen aan een mooi gebit waar je je zeker bij voelt.

Maak een afspraak

  Vaste tandarts
  Meester in wortelkanaalbehandelingen
  Meester in wortelkanaalbehandelingen
  Internationaal team
  Meer dan 30 jaar ervaring

  Waarom een beugel

  Je tanden kunnen over elkaar heen staan (crowding)
  Je tanden staan scheef
  De bovenkaak en onderkaak nemen ten opzichte van elkaar een verkeerde stand-in
  De tanden en kiezen van de onder- en bovenkaak sluiten niet goed op elkaar aan
  Je tanden komen niet door vanwege ruimtegebrek
  Er is iets fout gegaan tijdens de aanleg van de tanden: de vorm klopt niet of er mist een tand
  Tussen de voortanden zijn een of meerdere spaties (spacing)
  Ook kan het zijn dat je al een beugel hebt gehad, maar zijn de tanden toch weer verschoven

  Kinderen

  Kaak- en tandafwijkingen kunnen al op jonge leeftijd ontstaan. De volgende redenen kunnen daar een oorzaak van zijn:

  Erfelijk
  Veel zuigen op een duim, vinger of speen

  Bij kleine kinderen kunnen mondademhaling en slappe houdingsspieren de ontwikkeling van gebit, gezicht en zelfs de gezondheid negatief beïnvloeden. Voorkomen is daarom beter dan genezen!

  Wanneer u het idee heeft dat uw kind gewoontehandelingen of bewegingen, die negatief zijn voor de gebitsstand, vertoont kunt u daar het beste direct met aan de slag. Zo kunt u voorkomen dat uw kind op latere leeftijd uitgebreidere behandelingen moet ondergaan.

  Tandartspraktijk van Mill

  Jongeren

  Heeft uw kind op latere leeftijd toch een beugel nodig, dan adviseren wij dit tussen het 10e en 16e levensjaar te doen. Op die leeftijd is de kaakgroei nog goed beïnvloedbaar. Daarbij komt het voordeel kijken dat er door het wisselen meer ruimte is ontstaan.
  Tandartspraktijk van Mill

  Volwassenen

  Ondanks dat je het beste op jonge leeftijd een beugel kan nemen kan je ook op latere leeftijd je tanden en kiezen recht laten zetten.

  Ook kan het voor komen dat je op jonge leeftijd een mooi gebit hebt gehad, maar dat je op latere leeftijd klachten krijgt zoals pijn in de kaakspieren, hoofdpijn en nekpijn.

  Dat is de aanleiding voor orthodontie medisch. Ook kan een ongeval of ziekte een reden zijn om een orthodontist te bezoeken. Het kan namelijk gebeuren dat je gebit scheef is komen te staan na de val.

  Wanneer u het idee heeft dat uw kind gewoontehandelingen of bewegingen, die negatief zijn voor de gebitsstand, vertoont kunt u daar het beste direct met aan de slag.

  Zo kunt u voorkomen dat uw kind op latere leeftijd uitgebreidere behandelingen moet ondergaan.

  Wat patiënten over ons zeggen

  Marijke Goedhart

  "De beste tandartspraktijk die ik tot nu toe ken. Ze behandelen je met zorg en respect, ook als je veel angst of bijzondere gevoeligheden hebt. Zeer klantvriendelijk en professioneel!"

  R. Mooten

  "Kleine, persoonlijke praktijk die zeer meedenkend is voor persoonlijke situatie. Tandarts Watanabe en assistenten hebben mij meermaals geholpen (ook bij nood), hiervoor dank. Zou ik van harte aanbevelen."

  Lex Tierie

  "Ik heb verschillende tandartsen gehad maar dit is ongetwijfeld de beste praktijk in Amstelveen en verre omstreken."

  Tarieven /
  Verzekeringen

  De kosten variëren per behandeling en kunnen gedeeltelijk of volledig verzekerd zijn. De tarieven zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), in opdracht van de overheid. Wilt u hier meer over weten? Lees dan verder.

  Angst voor de tandarts?

  Wij doen er alles aan om uw bezoek pijnloos en zo aangenaam mogelijk te maken. Wij zorgen ervoor dat u zich goed kunt ontspannen. Wilt u weten hoe wij dit doen? Neem dan nu contact met ons op. Onze assistenten staan u graag te woord.

  Open chat
  Hallo,
  Hoe kunnen wij u helpen?
  Wij zijn bereikbaar op dit nummer van 07:45 - 20:00