Wat moet u doen als uw kies na de antibiotica nog steeds pijn doet?
Wat moet u doen als uw kies na de antibiotica nog steeds pijn doet?
Eigenaar
Eigenaar
Om dit te begrijpen dienen we ons te verdiepen in wat een infectie eigenlijk is en wat u kunt doen als antibiotica niet effectief blijkt te zijn.
Wat is een infectie en hoe ontstaat deze?
Dentogene infecties kunnen op verschillende manieren ontstaan, maar de meest voorkomende oorzaken zijn gaatjes, parodontitis (tandvleesontsteking) en tandletsel. Deze factoren kunnen bacteriën namelijk de mogelijkheid geven om in de tand of het omliggende weefsel te komen.
Zodra de bacteriën zich hebben gevestigd, vermenigvuldigen ze zich snel en veroorzaken ze verschillende klachten, waaronder intense pijn, zwelling en soms zelfs koorts.
Waarom doet mijn kies nog pijn na de antibiotica?
Zo kunt u last houden van pijn na het gebruik van antibiotica. Er wordt daarom aangeraden om bij pijn pijnstillers te gebruiken.
Dentogene infecties bevinden zich diep in de tand of het kaakbot. Om die reden kan het voor antibiotica lastig zijn om deze diepgelegen infecties te bestrijden.
Ze kunnen de symptomen tijdelijk verlichten door de activiteit van de bacteriën te verminderen, maar ze genezen de infectie niet altijd.
Bovendien kunnen sommige bacteriën resistent worden tegen antibiotica, waardoor deze medicijnen minder effectief worden en u last kunt houden van pijn in uw kies na de antibiotica.
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
Gesprek met een tandarts. U wordt binnen 1 werkdag gebeld voor een afspraak.
“Een goede mondhygiëne is enorm belangrijk om een infectie te voorkomen. U dient uw tanden en kiezen twee keer per dag te poetsen met een fluoride tandpasta, ook als dit pijnlijk is. Verder dient de ruimte tussen de tanden en kiezen gereinigd te worden met een rager of stoker. “
– Van Mill Tandartspraktijk
Behandelingen om de ontsteking de kop in te drukken
Wanneer u last heeft van pijn is het verstandig om een tandarts te raadplegen, ook als u al antibiotica heeft ingenomen. Een tandarts kan de oorzaak van de pijn vaak vaststellen en een juiste behandeling aanbevelen.
Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat er een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd moet worden om u van de pijn af te helpen en de ontsteking weg te nemen.
De aanvullende behandeling die de tandarts aanbeveelt is afhankelijk van de aard en de ernst van de infectie. Een mogelijke behandelmethode is een wortelkanaalbehandeling.
Hierbij wordt het geïnfecteerde tandweefsel verwijderd en het wortelkanaal gereinigd. Daarna wordt het geheel afgesloten om verdere infectie te voorkomen.
Daarnaast kan het ook zo zijn dat er een abces aanwezig is en dat deze moet worden gereinigd.
Het belang van een goede mondhygiëne
Om van uw pijn af te komen is het goed om meteen de tandarts te raadplegen. Bij tandartspraktijk Van Mill staan ervaren tandartsen klaar om u van de pijn af te helpen. Allereerst zullen wij een diagnose stellen om vervolgens de juiste behandeling te kiezen.
Zo wordt de onderliggende oorzaak van de infectie aangepakt en heeft u een gezondere mond!
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
Gesprek met een tandarts. U wordt binnen 1 werkdag gebeld voor een afspraak.