Wordt mijn behandeling vergoed?

Maak een afspraak

  Vaste tandarts
  Meester in wortelkanaalbehandelingen
  Meester in wortelkanaalbehandelingen
  Internationaal team
  Meer dan 30 jaar ervaring

  Verzekering mondzorg

  De kosten voor de tandarts en andere mondzorg voor mensen boven de 18 jaar ( zie hierboven ‘overige tarieven’) vallen niet onder de basisverzekering. Voor mensen onder de 18 gelden er andere regels.

  Ook zijn er enkele tandheelkundige behandelingen die wel vergoedt worden voor iedereen die verzekerd is, ongeacht de leeftijd.

  Mondzorg voor alle verzekerden (ongeacht leeftijd)

  Er zijn enkele tandheelkundige behandelingen beschikbaar voor alle verzekerden, ongeacht uw leeftijd. De basisverzekering vergoedt bijzondere tandheelkundige zorg als er een ernstige (ontwikkelings)stoornis of afwijking van de mond is.

  Mondzorg voor verzekerden tot 18 jaar

  De basisverzekering dekt een uitgebreid pakket behandelingen. Bijvoorbeeld: periodieke controle, tandsteen verwijderen, vullingen en chirurgische tandheelkundige hulp. Raadpleeg uw verzekeringspolis voor een compleet overzicht.
  Periodieke controle (periodiek preventief onderzoek): één keer per jaar, tenzij de tandarts of mondhygiënist vindt dat meer keren per jaar nodig is
  Een incidenteel consult (een afspraak tussen de periodieke controles door)
  Tandsteen verwijderen
  Fluoridebehandeling vanaf het doorbreken van blijvende gebitselementen (grote-mensen-tanden en kiezen): maximaal twee keer per jaar, tenzij meer keren per jaar nodig is;
  Verzegeling van kauwvlakken
  Behandeling van het parodontium (weefsel dat de tand of kies in de kaak bevestigt)
  Verdoving
  Wortelkanaalbehandeling
  Vullingen
  Behandeling bij klachten over het kaakgewricht
  Plaatjes en frameprothesen
  Kronen, bruggen en implantaten: alleen bij niet aangelegde of door een ongeval geheel verloren fronttanden
  Chirurgische tandheelkundige hulp, behalve implantaten
  Röntgenonderzoek, behalve bij orthodontische hulp (beugeltandarts).

  Mondzorg voor verzekerden vanaf 18 jaar

  Zoals hierboven genoemd dekt de basisverzekering voor verzekerde mensen vanaf 18 jaar alleen de kosten van enkele behandelingen. Behandelingen vallen onder de basisverzekering tot twee behandelingen per jaar. Vanaf twee behandelingen per jaar valt onder de aanvullende verzekering.

  Chirurgische tandheelkundige hulp
  Röntgenonderzoek
  Uitneembare kunstgebitten

  De rest van de behandelingen, waaronder een periodieke controle, worden niet vergoedt.

  Orthodontie en implantologie

  Orthodontie en implantaten vallen onder de aanvullende tandartsverzekering.

  Aanvullende tandartsverzekering

  Wilt u meer kosten voor de tandarts vergoed krijgen? Dan kunt u een aanvullende verzekering afsluiten bij uw zorgverzekeraar. Welke behandelingen en hoeveel u vergoed krijgt, verschilt per verzekeraar.

  Wij raden altijd aan om uw eigen zorgverzekeraar te contacten om erachter te komen of uw behandelingen (deels) wordt vergoed of niet.

  Wat patiënten over ons zeggen

  Shiro Hanh Hoang

  “Het was een prettige ervaring en heb ik gelukkig mijn kies ook weten te behouden. Professioneel, vriendelijk, ongehaast met een enorme expertise”

  Melanie Vraser

  “Ik keek mijn hele leven op tegen tandartsbezoeken. Sinds ik bij Tandartsenpraktijk van Mill zit niet meer. Ik kom er nu al 5 jaar met plezier.”

  Erik Bruis

  “Ik dacht dat mijn gebit niet meer te redden was. Wat hebben Masato en zijn team mij geweldig geholpen. Geen pijn meer, echt mijn leven terug.”

  Tarieven /
  Verzekeringen

  De kosten variëren per behandeling en kunnen gedeeltelijk of volledig verzekerd zijn. De tarieven zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), in opdracht van de overheid. Wilt u hier meer over weten? Lees dan verder.

  Angst voor de tandarts?

  Wij doen er alles aan om uw bezoek pijnloos en zo aangenaam mogelijk te maken. Wij zorgen ervoor dat u zich goed kunt ontspannen. Wilt u weten hoe wij dit doen? Neem dan nu contact met ons op. Onze assistenten staan u graag te woord.

  Open chat
  Hallo,
  Hoe kunnen wij u helpen?
  Wij zijn bereikbaar op dit nummer van 07:45 - 20:00