Duur en werkwijze wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling bestaat altijd uit een intake met onderzoek, de behandeling die meteen of later plaatsvindt en tot slot de nazorg om vast te stellen dat uw gebit gezond is.

Maak een afspraak

  Vaste tandarts
  Meester in wortelkanaalbehandelingen
  Meester in wortelkanaalbehandelingen
  Internationaal team
  Meer dan 30 jaar ervaring

  Duur en werkwijze wortelkanaalbehandeling

  De behandeling wordt met uiterste precisie en concentratie uitgevoerd en duurt over het algemeen circa twee uur. We besteden veel aandacht aan het comfort van de patiënt die mede daardoor de behandeling als ontspannen ervaart.

  Tandartsen uit heel Nederland kunnen hun patiënten naar ons doorverwijzen. Uw eigen tandarts krijgt dezelfde dag nog rapportage over de behandeling.

  Herbehandeling wortelkanaal

  Het kan zijn dat u eerder een wortelkanaalbehandeling heeft gehad bij een andere praktijk en dat een herbehandeling nodig is.

  Ook hiervoor bent u bij Tandarts van Mill aan het juiste adres. Wij helpen vaak mensen bij wie een herbehandeling nodig is, bijvoorbeeld vanwege complicaties.

  Voor de wortelbehandeling kan worden gedaan is er eerst een voorbehandeling nodig van de reeds behandelde kanalen:

  Eerst moet het aanwezige vulmateriaal – de opbouwen en stiften – zorgvuldig verwijderd worden en moeten de wanden van de kanalen weer “in shape” gebracht worden, zonder deze te beschadigen.
  Het verwijderen van afgebroken instrumentjes uit een kanaal of verwijderen van aanwezige opbouwen en stiften kan in sommige gevallen langere tijd in beslag nemen.

  Als deze voorbehandeling heeft plaatsgevonden kan met de daadwerkelijke behandeling worden gestart, meestal in dezelfde zitting. Soms is hiervoor echter een nieuwe afspraak nodig.

  Tandartsen uit heel Nederland kunnen hun patiënten naar ons doorverwijzen. Uw eigen tandarts krijgt dezelfde dag nog rapportage over de behandeling.

  Tandartspraktijk van Mill

  Werkwijze wortelkanaalbehandeling

  Intake

  Tijdens de intake wordt de tand of kies onderzocht met o.a. behulp van röntgenfoto’s. Afhankelijk van de verwijzing en het verzoek van uw tandarts kan in overleg met u de behandeling soms direct worden uitgevoerd of krijgt u na het consult een afspraak voor de behandeling.

  Behandeling / Herbehandeling

  Voor een behandeling reseveren wij 2 uur en de kies wordt in alle gevallen verdoofd. Tijdens deze behandeling wordt de kies met behulp van een rubberen operatielapje – de “cofferdam” – geïsoleerd van de rest van het gebit en de mond, zodat er veilig en hygiënisch gewerkt kan worden.

  Hierna wordt de wortelkanaalbehandeling in drie stappen uitgevoerd: de zogenaamde Clean, Shape and Pack.

  Nazorg

  Na de behandeling zijn bestaande klachten meestal direct over. Soms kunnen er echter enige nabezwaren optreden, variërend van aard. Om te controleren dat klachten na de behandeling altijd onschadelijk zijn, vindt er nazorg plaats. Ook wanneer er geen sprake is van klachten vindt er nazorg plaats om vast te stellen dat alles gezond is.

  Wat patiënten over ons zeggen

  Per Olof

  “Was doorverwezen, voor een wortelkanaalbehandeling. Zeer tevreden over benadering en behandeling”

  Robert van Alphen

  “Uitstekend geholpen met een wortelkanaalbehandeling. Zeer vakkundig in een aangename praktijk.”

  Nick Verhagen

  “Een paar dagen gelden geholpen met een wortelkanaalbehandeling. Zeer deskundig en vooral rustig te werk gegaan.
  Totaal niks gevoeld. Kan deze tandarts zeker aanraden.”

  Tarieven /
  Verzekeringen

  De kosten variëren per behandeling en kunnen gedeeltelijk of volledig verzekerd zijn. De tarieven zijn vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), in opdracht van de overheid. Wilt u hier meer over weten? Lees dan verder.

  Angst voor de tandarts?

  Wij doen er alles aan om uw bezoek pijnloos en zo aangenaam mogelijk te maken. Wij zorgen ervoor dat u zich goed kunt ontspannen. Wilt u weten hoe wij dit doen? Neem dan nu contact met ons op. Onze assistenten staan u graag te woord.

  Open chat
  Hallo,
  Hoe kunnen wij u helpen?
  Wij zijn bereikbaar op dit nummer van 07:45 - 20:00