Bent u bang voor de tandarts? Wij maken het zo aangenaam mogelijk voor u

datum
januari 2022
leestijd
6 minuten

Bent u bang voor de tandarts? Wij maken het zo aangenaam mogelijk voor u

datum
januari 2022
leestijd
6 minuten
Paradontologie
Masato
Masato Watanabe
Eigenaar

Masato Watanabe
Eigenaar

Er zijn veel mensen die het spannend vinden om naar de tandarts te gaan. In Nederland is ongeveer 40% van de bevolking bang voor de tandarts. Dit kan veroorzaakt zijn door een vervelende ervaring in het verleden of door verhalen van mensen om u heen.

Wanneer dit veel effect op u heeft gehad, heeft dit zelfs kunnen leiden tot echte angst voor de tandarts. U zult de tandarts hierdoor vermijden en dat is het laatste wat we willen. Wij, als Tandartsenpraktijk van Mill in Amstelveen, zullen er dan ook alles aan doen om het tandartsbezoek zo aangenaam mogelijk voor u te maken.

Waardoor bent u bang voor de tandarts?

Verschillende ervaringen kunnen leiden tot het bang worden voor de tandarts. Veel mensen beginnen over de schooltandarts uit hun kindertijd, waar u in bepaalde gevallen geen verdoving kreeg voordat een tand of kies werd getrokken. Gelukkig komt dat in de hedendaagse tandheelkunde eigenlijk niet meer voor. Zulke nare gebeurtenissen kunnen wel een levenslang negatief effect hebben op het tandartsbezoek.

Van mensen om u heen kunt u ook verhalen te horen krijgen, waarin negatief gesproken wordt over de tandarts en de bijbehorende behandelingen. Dit kan u beïnvloeden en ertoe leiden dat u een nodige behandeling niet aandurft.

Ook kan een kind de angst afkijken van bijvoorbeeld de ouder, want een kind kopieert het gedrag van anderen. Wanneer een ouder het bij de tandarts steeds heeft over pijn en spanning, dan gaat het kind dit ook voelen en zal hierdoor niet meer zonder tegenstoot naar de tandarts willen. Het komt verder ook voor dat er geen duidelijke oorzaak is voor angst voor de tandarts.

Aangenaam-tandarts-bezoek

Hoe maken wij de behandeling zo aangenaam mogelijk?

Als u het spannend vindt om naar de tandarts te gaan of hier zelfs bang voor bent, geef het direct aan in de praktijk. De tandarts is hier graag van op de hoogte, zodat hier rekening mee gehouden kan worden. Allereerst kan er dan meer tijd voor u worden uitgetrokken, waarbij dit vooral besteed wordt aan uitleg en geruststelling. Vervolgens legt de tandarts alles stap voor stap uit, zodat u altijd weet wat er komen gaat. Op deze manier komt u niet voor verrassingen te staan.

Als er daadwerkelijk een behandeling uitgevoerd dient te worden, neemt de tandarts alle benodigde materialen en instrumenten met u door en laat zien hoe deze worden gebruikt. Daarnaast kunt u met de tandarts afspreken om te stoppen wanneer u uw hand opsteekt, zo houdt u de controle.

Het is erg belangrijk om te ontspannen in de tandartsstoel, maar wij begrijpen ook dat dit natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan is. Met ademhalingsoefeningen of het aanspannen en ontspannen van lichaamsdelen, wordt uw aandacht verlegd, waardoor u minder nadenkt over de behandeling.

De tandarts op het gebied van angst

Wanneer de bovenstaande stappen en oefeningen onvoldoende effect hebben op u tijdens de behandeling, dan bestaat er altijd nog de angsttandarts. Zoals de term het al beschrijft is deze tandarts gespecialiseerd in het helpen van mensen met angst voor de tandarts. Vanuit onze praktijk kunnen we u dan hier naartoe verwijzen. Deze tandarts zal samen met u zoeken naar de precieze oorzaak en hier stapsgewijs een oplossing voor zoeken, waardoor dit steeds meer af zal nemen.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Gesprek met een tandarts. U wordt binnen 1 werkdag gebeld voor een afspraak.

  Uitstekende behandeling

  De behandeling zag ik heel erg tegenop maar door de werkwijze en steeds contact houden met de patiënt is het voor 100% meegevallen. Zeer vriendelijk allemaal en meelevend. Mocht ik weer probleem hebben met een wortelkanaal is dr. Mill mijn man.

  “Het is erg belangrijk om te ontspannen in de tandartsstoel, maar wij begrijpen ook dat dit natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan is.”

  – Van Mill Tandartspraktijk

  Kom voor een aangename afspraak naar onze praktijk

  U bent zeker niet de enige die bang is voor de tandarts en eventuele schaamte hiervoor is al helemaal niet nodig. In onze praktijk horen wij graag wanneer u het erg spannend vindt om naar een tandarts te gaan, dan houden wij daar direct rekening mee. We vertellen precies wat we gaan doen en doen niets zonder dat u zelf aangeeft dat u er klaar voor bent.

  Bij Tandartsenpraktijk van Mill staat een team met jarenlange ervaring klaar voor u om de afspraken zo aangenaam mogelijk te maken. Wij nemen alles met u door en zorgen voor een positieve ervaring.

  Plan een vrijblijvend adviesgesprek

  Gesprek met een tandarts. U wordt binnen 1 werkdag gebeld voor een afspraak.

   Uitstekende behandeling

   De behandeling zag ik heel erg tegenop maar door de werkwijze en steeds contact houden met de patiënt is het voor 100% meegevallen. Zeer vriendelijk allemaal en meelevend. Mocht ik weer probleem hebben met een wortelkanaal is dr. Mill mijn man.

   verbergen

   Open chat
   Hallo,
   Hoe kunnen wij u helpen?
   Wij zijn bereikbaar op dit nummer van 07:45 - 20:00