Bent u op zoek naar een goede endodontoloog in Amstelveen

datum
oktober 2022
leestijd
6 minuten

Bent u op zoek naar een goede endodontoloog in Amstelveen

datum
oktober 2022
leestijd
6 minuten
Endontoloog
Masato
Masato Watanabe
Eigenaar

Masato Watanabe
Eigenaar

Als u te horen krijgt dat u een wortelkanaalbehandeling nodig heeft, kan dat best even schrikken zijn. Voor veel mensen wordt deze behandeling niet als prettig ervaren.

Helaas is het een behandeling die nodig is voor het herstel van een tand of kies. De bacteriën moeten namelijk verwijderd worden waarna er genezing kan gaan optreden.

We beschrijven in dit artikel wat een wortelkanaalbehandeling inhoudt en wanneer de behandeling nodig is. Hierdoor weet u waarom het zo belangrijk is om tijdig een goede tandarts te bezoeken.

Wanneer is een wortelkanaalbehandeling nodig?

De meeste mensen gaan twee keer per jaar naar de tandarts. De tandarts controleert het gebit en maakt om de zoveel tijd ook controle foto’s. Op de foto’s kunnen de tanden en kiezen nog beter beoordeeld worden daar waar de tandarts het met het blote oog niet kan zien. Er kan bijvoorbeeld een gaatje zijn ontstaan. Als zo’n gaatje al vergevorderd is en de zenuw van de tand of kies betrokken raakt, dan kan er infectie en ontsteking optreden.

De zenuw in de tand of kies kan dan niet meer zelf herstellen en moet behandeld worden. De bacteriën die aanwezig zijn in het zenuwkanaal kunnen ook naar de wortelpunten zijn bewogen en zelfs in het kaakbot.

Dit kan duidelijk op een röntgenfoto te zien zijn. In dat geval kan een zwarte kleur rondom de wortelpunt zichtbaar zijn. De tandarts zal uitleggen dat een wortelkanaalbehandeling nodig is om de tand of kies te behouden.

Wortelkanaalbehandeling

Wat is een wortelkanaalbehandeling?

Als de tandarts heeft geconstateerd dat er een wortelkanaalbehandeling nodig is, dan zal er worden uitgelegd wat dat inhoudt. Een wortelkanaalbehandeling kent meerdere namen. Het kan een zenuwbehandeling genoemd worden, maar door de tandartsen zelf wordt het vaak een endodontische behandeling genoemd.

Deze behandeling kent vaak 2 zittingen. De eerste zitting duurt meestal korter dan de tweede. De precieze duur is afhankelijk van meerdere factoren, zoals de tandarts zelf, de staat van de tand/kies en welke tand of kies het betreft.

Het doel van een wortelkanaalbehandeling is om de tand of kies te behouden en de binnenkant weer zo bacterievrij mogelijk te krijgen. Het is een speciale behandeling die meerdere stappen kent. Eerst zal de tand of kies geopend worden en zal er gespoeld worden met een bacteriedodend middel en wordt de binnenkant gevijld. Vervolgens worden de kanalen gevuld en zal de kies weer opgebouwd worden.

De kies blijft wel bestaan in de mond maar hij leeft niet meer. De zenuw is namelijk verwijderd. Hierdoor is de kies wel functioneel, maar niet meer pijnlijk.

Verwijzen naar endodontoloog?

Als een wortelkanaalbehandeling nodig is, kan uw eigen tandarts deze meestal uitvoeren. Er bestaan ook tandartsen die speciaal opgeleid zijn om wortelkanaalbehandelingen te doen. Deze specialisten worden endodontologen genoemd.

Een endodontoloog doet vaak de lastigere wortelkanaalbehandelingen, maar voert ook de reguliere behandelingen uit. Hij of zij is namelijk gespecialiseerd in deze behandeling. Een endodontoloog heeft meer kennis over deze behandeling dan een normale tandarts en heeft meer ervaring om eventuele complicaties op te lossen.

Bij tandarts van Mill zijn we gespecialiseerd in het uitvoeren van wortelkanaalbehandelingen. Onze praktijk heeft meerdere endodontologen, die zich volledig richten op wortelkanaalbehandelingen. De praktijk is gelegen in Amstelveen en beschikt over de meest moderne apparatuur.

Tijdens de verschillende behandelingen wordt u door dezelfde specialist behandeld. Dit wordt als prettig ervaren door zowel de endodontoloog als de patiënt.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Gesprek met een tandarts. U wordt binnen 1 werkdag gebeld voor een afspraak.

  Uitstekende behandeling

  De behandeling zag ik heel erg tegenop maar door de werkwijze en steeds contact houden met de patiënt is het voor 100% meegevallen. Zeer vriendelijk allemaal en meelevend. Mocht ik weer probleem hebben met een wortelkanaal is dr. Mill mijn man.

  ” Het doel van een wortelkanaalbehandeling is om de tand of kies te behouden en de binnenkant weer zo bacterievrij mogelijk te krijgen. “

  – Van Mill Tandartspraktijk

  Wortelkanaalbehandeling nodig? Kom langs bij tandarts van Mill

  Als u te horen heeft gekregen dat u een wortelkanaalbehandeling nodig heeft, is het fijn als u door een ervaren tandarts geholpen wordt. Binnen ons team hebben wij specialisten die zich volledig richten op wortelkanaalbehandelingen.

  Bij ons bent u aan het juiste adres voor deze behandeling en wij doen er alles aan om uw klachten te verhelpen. Indien u vragen heeft of een afspraak wilt maken, neem gerust contact op met onze praktijk.

  Plan een vrijblijvend adviesgesprek

  Gesprek met een tandarts. U wordt binnen 1 werkdag gebeld voor een afspraak.

   Uitstekende behandeling

   De behandeling zag ik heel erg tegenop maar door de werkwijze en steeds contact houden met de patiënt is het voor 100% meegevallen. Zeer vriendelijk allemaal en meelevend. Mocht ik weer probleem hebben met een wortelkanaal is dr. Mill mijn man.

   verbergen

   Open chat
   Hallo,
   Hoe kunnen wij u helpen?
   Wij zijn bereikbaar op dit nummer van 07:45 - 20:00