Het beste trainingscentrum voor endodontologie vind je in Amstelveen

datum
december 2022
leestijd
7 minuten

Het beste trainingscentrum voor endodontologie vind je in Amstelveen

datum
december 2022
leestijd
7 minuten
Paradontologie
Masato
Masato Watanabe
Eigenaar

Masato Watanabe
Eigenaar

Een endodontische behandeling wordt door veel tandartsen vaak gezien als een complexe en tijdrovende behandeling. Als de patiënt zich meldt in de praktijk moet er allereerst een juiste diagnose gesteld worden, waarna er een behandelplan kan worden opgesteld.

Dit kan lastig zijn omdat de pijn vaak lastig te beschrijven is door de patiënt. Ook de diagnostische testen die we gebruiken geven niet altijd een eenduidig antwoord.

In dit artikel vertellen we u iets meer over ons trainingscentrum voor endodontologie en hoe wij endodontologen opleiden, zodat u een goed beeld heeft van hoe wij te werk gaan.

Een wortelkanaal-behandeling, wat nu?

Na de juiste diagnose wordt er een behandelplan gemaakt. Hierbij moet er rekening worden gehouden met allerlei factoren die invloed hebben op de behandeling.

Deze factoren kunnen de kans van slagen van de behandeling beïnvloeden. Er dient rekening te worden gehouden met de coöperatie van de patiënt tot aan de kroon- en wortelmorfologie.

Ook het aantal kanalen en de morfologie hiervan kunnen de behandeling bemoeilijken. De wortelkanalen worden niet altijd meteen gevonden en als wij ze hebben gevonden moeten wij ze nog goed schoon zien te krijgen.

Verder kunnen wortelkanalen sterk geoblitereerd zijn door bijvoorbeeld het cariësproces. De toegang tot de kanalen wordt dan sterk bemoeilijkt.

Endodontologie trainingscentrum

De tweede behandeling om het element weer op te bouwen

Elementen die eerder endodontisch behandeld zijn, waarbij de wortelkanaalbehandeling niet is geslaagd, worden herbehandeld. Deze herbehandelingen worden door de tandarts vaak verwezen naar een endodontoloog. In een reeds endodontisch behandeld element zijn vaak allerlei materialen aanwezig.

Deze dienen natuurlijk verwijderd te worden om de kanalen goed schoon te kunnen spoelen en weer op te kunnen vullen. Vaak moeten er kronen, stiften en gutta percha verwijderd worden. Dit moet worden gedaan volgens de juiste techniek. Op deze manier worden de behandelingen kwalitatief beter.

Live casus tijdens de opleiding

Bij tandartspraktijk Van Mill bieden we verschillende endodontische cursussen aan. We laten dus met echte cliënten zien hoe wij de hoogste kwaliteit nastreven. Het zijn intensieve hand-on trainingen met live demonstraties. De live demonstratie wordt gegeven met een cliënt bij elke cursus. U krijgt dus live te zien hoe de betreffende endodontische behandeling wordt uitgevoerd.

De training wordt in een kleine groep gegeven met maximaal 8 deelnemers. Het voordeel hiervan is dat u intensief wordt begeleid en meer meekrijgt van de cursus endodontologie. Tijdens de cursus wordt er gefocust op het aanleren van de vaardigheden en het efficiënt toepassen van de vaardigheden.

Verder vinden we het belangrijk bij tandartspraktijk Van Mill dat we gebruik maken van de goede apparatuur. De kamers zijn namelijk uitgerust met Zeiss microscopen. Daarnaast maken we gebruik van de Pro-taper Universal, de Proglider en de Protaper Next. Tijdens de training zullen we ook gebruik maken van deze apparatuur en u aanleren hoe u deze het best kunt gebruiken.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Gesprek met een tandarts. U wordt binnen 1 werkdag gebeld voor een afspraak.

  Uitstekende behandeling

  De behandeling zag ik heel erg tegenop maar door de werkwijze en steeds contact houden met de patiënt is het voor 100% meegevallen. Zeer vriendelijk allemaal en meelevend. Mocht ik weer probleem hebben met een wortelkanaal is dr. Mill mijn man.

  “Tijdens de cursus wordt er gefocust op het aanleren van de vaardigheden en het efficiënt toepassen van de vaardigheden.”

  – Van Mill Tandartspraktijk

  Meerdere mogelijkheden en technieken

  Wij bieden twee cursussen aan bij ons in de praktijk. De eerste cursus is de Schilder techniek. We hanteren hierbij de klassieke Schilder Techniek. Prof. Herbert Schilder is namelijk de grondlegger van de moderne endodontologie. Bij deze cursus maken we dan ook gebruik van ProTaper instrumenten van Dentsply.

  Tijdens deze cursus zullen we ons allereerst focussen op de opening. Hierbij zorgen we ervoor dat we een spanningsvrije toegang creëren tot de kanalen en dat we geen onnodig weefsel verwijderen. Daarna moeten de kanalen van het element gevonden worden. Voor een succesvolle wortelkanaalbehandeling moeten natuurlijk alle kanalen gevonden worden.

  Dit is vaak een uitdaging. Vooral het vierde kanaal in de eerste bovenmolaar is lastig te vinden. Door het gebruik van de microscoop kunnen we de kanalen makkelijker vinden.

  Als alle kanalen gevonden zijn wordt er een lengtebepaling gedaan met een elektronische lengtemeter. Zo weten we op welke lengte we de kanalen vullen en prepareren. Tenslotte worden de kanalen goed gereinigd en gespoeld en worden de kanalen opgevuld met behulp van de warme gutta percha techniek.

  De tweede cursus die we aanbieden richt zich op de herbehandeling. Verschillende aspecten van de herbehandeling worden onder de loep genomen. Er wordt er gefocust op het verwijderen van kronen, stiften en gutta-percha. Ook behandelen we hoe een afgebroken instrument in het kanaal kan worden verwijderd.

  Kies voor kwaliteit met tandartsenpraktijk Van Mill

  U ziet dat wij diverse opleidingen aan professionals bieden. Vanzelfsprekend zijn wij 100% met alle inhoud die wij zelf doceren. Dit betekent dat u als client bij ons bent verzekerd van de hoogste kwaliteit zorg.

  We komen graag met u in contact wanneer u zoekt naar hoogwaardige mondzorg zoals wortelkanaalbehandelingen.

  Plan een vrijblijvend adviesgesprek

  Gesprek met een tandarts. U wordt binnen 1 werkdag gebeld voor een afspraak.

   Uitstekende behandeling

   De behandeling zag ik heel erg tegenop maar door de werkwijze en steeds contact houden met de patiënt is het voor 100% meegevallen. Zeer vriendelijk allemaal en meelevend. Mocht ik weer probleem hebben met een wortelkanaal is dr. Mill mijn man.

   verbergen

   Open chat
   Hallo,
   Hoe kunnen wij u helpen?
   Wij zijn bereikbaar op dit nummer van 07:45 - 20:00