Hoe duur is een klikgebit?

datum
september 2022
leestijd
7 minuten

Hoe duur is een klikgebit?

datum
september 2022
leestijd
7 minuten
Klikgebit
Masato
Masato Watanabe
Eigenaar

Masato Watanabe
Eigenaar

Door verschillende redenen kan het zijn dat u uw tanden en kiezen verliest. Om goed te kunnen functioneren en eten wenst u hier graag een vervanging voor. Ter vervanging van de tanden en kiezen kan gekozen worden voor een klikgebit. Dit is een kunstgebit dat bevestigd wordt op implantaten die in de kaken zijn geplaatst. Deze vervanging wordt een uitneembare voorziening genoemd, omdat deze in en uit de mond genomen kan worden.

De functie van een klikgebit

Wanneer u graag vervanging wil van de missende tanden en kiezen is een klikgebit precies wat u zoekt. Het kunstgebitgedeelte ziet eruit als een echt gebit en de implantaten dienen als sterk en vast fundament waar het kunstgebit op vastklikt.

Deze oplossing wordt volledig aangepast op uw mond, waardoor het uw uitstraling behoudt. Het zorgt ervoor dat u weer goed kunt spreken, eten en vooral lachen. Voor een klikgebit kunt u terecht bij ons in de tandartsenpraktijk van Mill.

Klikgebit vervanging

Hoe wordt een klikgebit gemaakt?

Een klikgebit is eigenlijk een kunstgebit dat wordt vastgeklikt op implantaten. In de onderkaak worden hiervoor twee of vier implantaten geplaatst en in de bovenkaak vier of zes. Dit zijn een soort kunstwortels in de vorm van een cilinder of een schroef.

Ze zijn gemaakt van titanium en zijn beschikbaar in verschillende maten, lengtes en diktes. Het lichaam accepteert titanium goed. Een specialist voor implantaten, een implantoloog genoemd, plaatst deze kunstwortels. De implantaten moeten goed vastgroeien in het bot, waar ze stevig kunnen verankeren.

Het traject voor het vervaardigen van het kunstgebitgedeelte start bij de tandarts met het maken van afdrukken of een scan. Vervolgens wordt het kunstgebit gemaakt in een tandtechnisch laboratorium via verschillende stappen.

Om dit op de implantaten te kunnen vastklikken, wordt een klik-mechanisme op de implantaten geplaatst. Dit gebeurt vaak in de vorm van een staafconstructie of drukknoppen.

Hoeveel kost een klikgebit?

Een klikgebit heeft meerdere voordelen. Het wordt vastgeklikt op implantaten die stevig vaststaan in het kaakbot. Dit geeft een goede verankering en een stevig fundament. Verder sluit het kunstgebit gedeelte goed aan op het tandvlees, waardoor weinig voedselresten hieronder kunnen komen. Daarnaast verhoogt een klikgebit het kauwvermogen, waardoor eten makkelijker gaat.

Echter, als alle tanden en kiezen in een kaak missen, wordt vaak begonnen met een normaal kunstgebit als vervanging. Hierbij worden geen implantaten geplaatst en dit kunstgebit steunt dus af op het tandvlees. Het vereist dan ook een stevig kauwvermogen.

Voor een klikgebit wordt vaak gekozen wanneer een tandeloze kaak dusdanig is geslonken, dat een normaal kunstgebit niet meer goed past en hier met een nieuw kunstgebit ook geen verbetering meer te behalen is.

In dit geval wordt een klikgebit vaak vergoed vanuit de basis zorgverzekering. Anders betaalt u 2000 euro per implantaat plus rond de 1000 euro voor het klikmechanisme en het kunstgebitgedeelte. Wel moet er in de kaak dan nog voldoende hoeveelheid en kwaliteit bot aanwezig zijn voor de implantaten. Eventueel is er ook nog botopbouw nodig voorafgaand aan de implantaten.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Gesprek met een tandarts. U wordt binnen 1 werkdag gebeld voor een afspraak.

  Uitstekende behandeling

  De behandeling zag ik heel erg tegenop maar door de werkwijze en steeds contact houden met de patiënt is het voor 100% meegevallen. Zeer vriendelijk allemaal en meelevend. Mocht ik weer probleem hebben met een wortelkanaal is dr. Mill mijn man.

  “Het traject voor het vervaardigen van het kunstgebitgedeelte start bij de tandarts met het maken van afdrukken of een scan.”

  – Van Mill Tandartspraktijk

  Kom voor een consult bij ons in tandartspraktijk van Mill

  Wanneer u tanden en kiezen mist, dan moet er beoordeeld worden wat de mogelijkheden zijn in uw situatie. Elk persoon en elke mond is verschillend en daarom worden tijdens een consult uw opties en mogelijkheden met u besproken. Hierbij worden ook de kosten besproken.

  Door de hoge kosten van een klikgebit op implantaten wordt vaak eerst met een normaal kunstgebit gestart en op termijn een klikgebit op implantaten. Wij zien u graag in de praktijk voor het consult. U kunt telefonisch een afspraak maken in onze tandartsenpraktijk van Mill.

  Plan een vrijblijvend adviesgesprek

  Gesprek met een tandarts. U wordt binnen 1 werkdag gebeld voor een afspraak.

   Uitstekende behandeling

   De behandeling zag ik heel erg tegenop maar door de werkwijze en steeds contact houden met de patiënt is het voor 100% meegevallen. Zeer vriendelijk allemaal en meelevend. Mocht ik weer probleem hebben met een wortelkanaal is dr. Mill mijn man.

   verbergen

   Open chat
   Hallo,
   Hoe kunnen wij u helpen?
   Wij zijn bereikbaar op dit nummer van 07:45 - 20:00