Kunt u op latere leeftijd nog een beugel nemen?

datum
januari 2023
leestijd
6 minuten

Kunt u op latere leeftijd nog een beugel nemen?

datum
januari 2023
leestijd
6 minuten
Paradontologie
Masato
Masato Watanabe
Eigenaar

Masato Watanabe
Eigenaar

Ons gebit is niet alleen functioneel bij het kauwen van voedsel. Ons gebit is ook één van de meest bepalende factoren van ons uiterlijk. Niet voor niets dromen veel mensen van rechte en symmetrische tanden. Om die reden lopen dan ook veel kinderen met een beugel. Even een jaartje of wat investeren, daarna heb je er je hele leven plezier van.

Maar wat voor de mensen die als kind geen beugel hadden en dus geen recht gebit hebben. Voor die mensen is het heel goed mogelijk om op latere leeftijd nog een beugel te nemen. Of het nu gaat om kleine correcties of om flinke aanpassingen. Het is heel goed mogelijk om op latere leeftijd een beugel te nemen. Wij vertellen u graag hoe wij u hiermee kunnen helpen.

Orthodontie voor volwassenen

Een mooi en regelmatig gebit is ook voor volwassenen goed haalbaar. Met de juiste beugel, kunnen we u hierbij helpen. Daarnaast is esthetiek niet altijd de aanleiding voor een beugel.

Soms kunt u ook last hebben van de stand van uw tanden of kaken. In die gevallen is de reden voor de beugel medisch, omdat er een medische klacht ten grondslag ligt aan het dragen van een beugel.

Wat de reden ook is, onze praktijk kan u helpen bij het kiezen van de juiste beugel die passend is voor uw situatie. Dit doen we drie verschillende categorieën:

Esthetische orthodontie: In deze gevallen is reden voor de beugel dat uw tanden niet naar uw wens staan. Wij gaan ervoor zorgen dat u een recht gebit krijgt voor een stralende glimlach.

Facial driven orthodontie: Hoewel uw gebit recht kan staan, kan het zo zijn dat de vorm niet bij uw gezicht past. Met facial driven orthodontie, zorgen we ervoor dat uw gebit past bij de vorm van uw gezicht.

Functionele orthodontie: In deze gevallen is uw gebit niet volledig functioneel. Met een beugel in combinatie met training van de mondspieren, helpen we u aan een volledig functioneel gebit.

Beugel op latere leeftijd

Onzichtbare beugels voor volwassenen

We kunnen ons voorstellen dat u liever niet met zichtbare slotjes op uw tanden loopt. In sommige gevallen ontkomen we hier niet aan, omdat dit type beugel nodig is. Maar in veel gevallen is het mogelijk om gebruik te maken van beugels die volledig onzichtbaar zijn. Met name in het geval van esthetische orthodontie, kunnen we in bijna alle gevallen gebruik maken van dit type beugel.

We maken aan het begin van de behandeling een 3D afdruk van uw gebit. Vervolgens bepalen we hoe uw gebit eruit moet komen te zien aan het einde van de behandeling. Dit resultaat kunt ook al te zien krijgen. Aan de hand van dit behandelplan, maken wij doorzichtige beugels, die u over uw tanden kunt schuiven.

Door vervolgens iedere twee weken een iets andere beugel te dragen, worden uw tanden steeds wat verder in de hun ideale positie geduwd en krijgen uw tanden de tijd om weer vast te groeien. Door de kleine stapjes verschuiven de tanden steeds een klein stukje, totdat deze recht staan.

In sommige gevallen plaatsen we na de behandeling nog een spalkje, dat ervoor zorgt dat de tanden ook hun nieuwe positie behouden. De kosten en duur van het traject zijn afhankelijk van hoeveel verschillende beugels er nodig zijn, dit kunnen wij al precies bepalen nadat wij een analyse van uw gebit hebben gemaakt.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Gesprek met een tandarts. U wordt binnen 1 werkdag gebeld voor een afspraak.

  Uitstekende behandeling

  De behandeling zag ik heel erg tegenop maar door de werkwijze en steeds contact houden met de patiënt is het voor 100% meegevallen. Zeer vriendelijk allemaal en meelevend. Mocht ik weer probleem hebben met een wortelkanaal is dr. Mill mijn man.

  “We maken aan het begin van de behandeling een 3D afdruk van uw gebit. Vervolgens bepalen we hoe uw gebit eruit moet komen te zien aan het einde van de behandeling.”

  – Van Mill Tandartspraktijk

  Tandarts Mill helpt ook volwassenen met een beugel in Amstelveen

  Onze praktijk in Amstelveen kan u helpen wanneer u als volwassene een beugel overweegt. Of het nu gaat om een mooier gebit voor die prachtige glimlach, of om een medische oorzaak.

  U kunt eenvoudig contact met ons opnemen, zodat we u meer kunnen vertellen over de mogelijkheden. Natuurlijk kunt u ook altijd even langskomen zodat we u kunnen laten zien wat er allemaal voor u mogelijk is.

  Onze specialisten zitten voor u klaar!

  Plan een vrijblijvend adviesgesprek

  Gesprek met een tandarts. U wordt binnen 1 werkdag gebeld voor een afspraak.

   Uitstekende behandeling

   De behandeling zag ik heel erg tegenop maar door de werkwijze en steeds contact houden met de patiënt is het voor 100% meegevallen. Zeer vriendelijk allemaal en meelevend. Mocht ik weer probleem hebben met een wortelkanaal is dr. Mill mijn man.

   verbergen

   Open chat
   Hallo,
   Hoe kunnen wij u helpen?
   Wij zijn bereikbaar op dit nummer van 07:45 - 20:00