Onze praktijk maakt gebruik van witte (onzichtbare) vullingen

datum
april 2024
leestijd
6 minuten

Onze praktijk maakt gebruik van witte (onzichtbare) vullingen

datum
april 2024
leestijd
6 minuten
tandheelkundige composiet vulling
Masato
Masato Watanabe
Eigenaar

Masato Watanabe
Eigenaar

Bijna iedereen wordt wel geconfronteerd met gaatjes in hun tanden of kiezen. Dit gaatje wordt dan gevuld met vulmateriaal, dit wordt ook wel een vulling genoemd.

Vroeger werden vullingen van metaal gemaakt. Deze zilverkleurige vullingen werden amalgaamvullingen genoemd. Tegenwoordig worden gaatjes gevuld met tandkleurig vulmateriaal. Dit tandkleurige vulmateriaal wordt composiet genoemd. Deze vullingen zijn in heel veel verschillende soorten tinten aanwezig. Zodat bij elke gebit kleur een vulmateriaal past.

Wij kunnen u dan ook helpen met onzichtbare (witte) vullingen. Zo zijn er geen vullingen zichtbaar wanneer u eet of lacht.

Wanneer komt u in aanmerking voor een vulling?

Een vulling wordt vervaardigd wanneer er sprake is van een gaatje. Een gaatje is ontstaan door ophoping van bacteriën die de tand of kies hebben beschadigd. Een tand of kies bestaat uit glazuur, dentine en de zenuw.

Het glazuur is de buitenste laag van een tand of kies en het dentine is de laag eronder. Indien de bacteriën het dentine bereikt hebben, is het nodig om het gaatje te behandelen. Het gaatje wordt dan eerst uitgeboord en het ontstane defect wordt dan gevuld met het composiet vulmateriaal.

Dit composiet vulmateriaal is gezonder voor het lichaam aangezien het geen metaaldeeltjes bevat. De oudere amalgaamvullingen waren ongezond voor het lichaam en worden door ons niet meer gebruikt. In het buitenland wordt er in sommige gevallen nog wel gebruik van gemaakt.

witte vulling

Hoe wordt mijn onzichtbare vulling gemaakt?

Het composiet vulmateriaal kent een andere vulprocedure dan het oudere amalgaam. Zo zijn er verschillende stapjes nodig om een composietvulling aan te brengen. Het is belangrijk dat het rondom de kies zo droog mogelijk is. Soms wordt er dan door de tandarts gebruikgemaakt van een rubberen lapje.

Vervolgens zijn er een aantal hecht laagjes nodig die de composietvulling goed doen laten plakken. Vervolgens wordt het composiet aangebracht en gemodelleerd in de juiste vorm van de tand of kies.

De vulling is nu mooi in de mond aanwezig. Vroeger werd het metaal vanzelf hard en was er niks meer nodig. Bij een composietvulling is het nodig dat het materiaal wordt uitgehard. Dit wordt gedaan door middel van een ultraviolette lamp.

Ten slotte moet de vulling nog wat worden bijgewerkt en gepolijst. Uiteindelijk ziet u bijna niet het verschil tussen uw eigen tand en de vulling.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Gesprek met een tandarts. U wordt binnen 1 werkdag gebeld voor een afspraak.

    Uitstekende behandeling

    De behandeling zag ik heel erg tegenop maar door de werkwijze en steeds contact houden met de patiënt is het voor 100% meegevallen. Zeer vriendelijk allemaal en meelevend. Mocht ik weer probleem hebben met een wortelkanaal is dr. Mill mijn man.

    “Als alle omstandigheden optimaal zijn tijdens de behandeling en u een goede mondhygiëne heeft dan kan het zo zijn dat een composiet vulling 20 jaar meegaat. “

    – Van Mill Tandartspraktijk

    Hoe lang gaat mijn onzichtbare vulling mee?

    De levensduur van een composietvulling is ongeveer tussen de 10 en 20 jaar. Dit is een ruime schatting, maar dit komt doordat de levensduur van de vulling mede afhankelijk is van de staat van uw gebit.

    Het is belangrijk dat de vulling niet nat wordt tijdens het vullen. Bovendien moet de vulling goed aansluiten, wanneer dit niet zo is dan is de kans aanwezig dat er opnieuw een (groter) gaatje ontstaat. Onze tandartsen zijn buitengewoon bekwaam, zodat wij kunnen instaan voor de best mogelijke kwaliteit van onze behandeling.

    Als alle omstandigheden optimaal zijn tijdens de behandeling en u een goede mondhygiëne heeft, dan kan het zo zijn dat een composietvulling 20 jaar meegaat. Composiet is een duurzaam vulmateriaal en verkleurt niet of nauwelijks door de jaren heen.

    Het is wel belangrijk dat er soms wat onderhoud aan de composietvullingen wordt gedaan. Een beetje polijsten of het bijwerken van de vulling is belangrijk. Door kleine aanpassingen wordt ervoor gezorgd dat de vulling mooi in de mond blijft passen.

    Gaatje? Laat het vullen met een onzichtbare vulling bij tandarts van Mill in Amstelveen

    Tegenwoordig hoeft u geen grijze vulling meer te krijgen als u een gaatje heeft. Bij ons wordt er gebruik gemaakt van mooie tandkleurige vullingen. Deze vullingen worden composietvullingen genoemd. Dit materiaal is duurzaam en erg geschikt voor in de mondholte.

    Door te kiezen voor een composiet vulling ziet u bijna geen verschil meer tussen uw eigen tand en de vulling. Bij Tandarts van Mill staan we voor u klaar om u met een onzichtbare vulling te helpen!

    Plan een vrijblijvend adviesgesprek

    Gesprek met een tandarts. U wordt binnen 1 werkdag gebeld voor een afspraak.

      Uitstekende behandeling

      De behandeling zag ik heel erg tegenop maar door de werkwijze en steeds contact houden met de patiënt is het voor 100% meegevallen. Zeer vriendelijk allemaal en meelevend. Mocht ik weer probleem hebben met een wortelkanaal is dr. Mill mijn man.

      verbergen

      Open chat
      Hallo,
      Hoe kunnen wij u helpen?
      Wij zijn bereikbaar op dit nummer van 07:45 - 20:00