Op zoek naar een goede second opinion voor uw gebit in de regio Amsterdam?

datum
maart 2022
leestijd
7 minuten

Op zoek naar een goede second opinion voor uw gebit in de regio Amsterdam?

datum
maart 2022
leestijd
7 minuten
Paradontologie
Masato
Masato Watanabe
Eigenaar

Masato Watanabe
Eigenaar
We hopen natuurlijk dat u al jarenlang tevreden bent met uw eigen tandarts. Het kan echter voorkomen dat u ineens twijfelt over de behandelplannen of gedachten van uw tandarts. U kunt dan bij een andere tandarts terecht voor een second opinion, oftewel een tweede, vernieuwende kijk op wat er wel of niet nodig of mogelijk is. Voor een goede second opinion voor uw gebit bent u op de juiste plek bij ons in de praktijk.

Waarom heeft u een second opinion nodig?

Een second opinion is, zoals vrij vertaald, een tweede mening van een onafhankelijke tandarts. Bij de tandarts gaat dit vrijwel altijd over een gebitssituatie of een behandelplan, waarbij de mening van de eigen tandarts hierover al bekend is. De arts die een second opinion geeft, geeft advies over uw situatie, maar laat deze keuze volledig aan u over.

Als u twijfelt over het aangeleverde idee van uw eigen tandarts, dan is het altijd verstandig om dit met een andere tandarts te bespreken. Iedere tandarts heeft een eigen kijk en gedachtegang, waardoor geen enkele tandarts hetzelfde is. Een second opinion geeft u meer inzicht in eventuele problemen en de daarbijbehorende oplossingen . Op deze manier krijgt u meer tijd en ruimte om over uw behandeling na te denken. Zo kunt u een beter besluit nemen over uw gebitssituatie.

Het kan zijn dat de tandarts voor de second opinion het direct eens is met uw eigen tandarts. Dit versterkt het behandelplan dat voor u is opgesteld. Het komt ook zeker voor dat beide tandartsen een andere kant op zouden willen. In dat geval is het uiterst belangrijk om met alle verkregen informatie terug te gaan naar uw eigen tandarts en een goed gesprek te voeren. U kunt zo de tweede mening met uw eigen tandarts overleggen en bespreken wat uiteindelijk de beste oplossing is.

Van-Mill-Second-Opinion

Wat is er nodig voor een second opinion?

Voor een goede second opinion is het handig om voorwerk te verrichten. Het is belangrijk om uw gegevens op te vragen bij de eigen tandarts, zodat deze vervolgens doorgestuurd kunnen worden naar de tandarts voor de second opinion. Deze laatst genoemde tandarts zal een geheel mondonderzoek uitvoeren en kan uw gegevens hier goed bij gebruiken om ze er naast te leggen. Hierbij kunt u denken aan röntgenfoto’s en oude behandelplannen. De tandarts zal onder andere kijken naar uw tanden, tandvlees en kaakbot, om zo tot de juiste conclusie te komen.

Het is altijd toegestaan om voor een second opinion naar een tweede tandarts te gaan. Vaak is het wel handig om dit te melden bij de eigen tandarts. Als hij of zij dit achteraf hoort, kan het zijn dat de tandarts zich gepasseerd voelt en had dit misschien liever eerder willen weten. Wanneer de tandarts ervan op de hoogte is, is het ook makkelijker om de oude gegevens op te vragen.

Wat gebeurt er na een second opinion?

Wanneer de tweede tandarts het onderzoek heeft uitgevoerd, worden de bevindingen met u gedeeld. Als het gewenst is, kan de tandarts het ook schriftelijk voor u vastleggen. De tandarts zal de bevindingen en wat besproken is delen met uw eigen tandarts. Vervolgens is het aan u om dit met de eigen tandarts te bespreken. De kosten van een second opinion worden gebaseerd op een tandartscode met bijbehorend tarief. De code staat voor ‘uitgebreid onderzoek ten behoeve van het opstellen van een behandelplan, inclusief het op schrift stellen en bespreken ervan’.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Gesprek met een tandarts. U wordt binnen 1 werkdag gebeld voor een afspraak.

  Uitstekende behandeling

  De behandeling zag ik heel erg tegenop maar door de werkwijze en steeds contact houden met de patiënt is het voor 100% meegevallen. Zeer vriendelijk allemaal en meelevend. Mocht ik weer probleem hebben met een wortelkanaal is dr. Mill mijn man.

  “U kunt altijd bij ons terecht voor een second opinion. Het is belangrijk om voorstellen te bespreken met andere tandartsen als u hierover twijfelt.”

  – Van Mill Tandartspraktijk

  Uw second opinion bij Tandartsenpraktijk H.J. van Mill

  U kunt altijd bij ons terecht voor een second opinion. Het is belangrijk om voorstellen te bespreken met andere tandartsen als u hierover twijfelt. Wij geloven dat meer blikken, meer inzichten geven. Bij Tandartsenpraktijk H.J. van Mill staat iedereen voor u klaar. Wij voorzien u graag van extra informatie, zodat u voor uzelf het beste besluit kunt nemen.

  Plan een vrijblijvend adviesgesprek

  Gesprek met een tandarts. U wordt binnen 1 werkdag gebeld voor een afspraak.

   Uitstekende behandeling

   De behandeling zag ik heel erg tegenop maar door de werkwijze en steeds contact houden met de patiënt is het voor 100% meegevallen. Zeer vriendelijk allemaal en meelevend. Mocht ik weer probleem hebben met een wortelkanaal is dr. Mill mijn man.

   verbergen

   Open chat
   Hallo,
   Hoe kunnen wij u helpen?
   Wij zijn bereikbaar op dit nummer van 07:45 - 20:00