Wij helpen u graag met onze innovatieve behandeltechniek voor wortelkanalen

datum
september 2022
leestijd
8 minuten

Wij helpen u graag met onze innovatieve behandeltechniek voor wortelkanalen

datum
september 2022
leestijd
8 minuten
Antibiotica tegen Kiespijn
Masato
Masato Watanabe
Eigenaar

Masato Watanabe
Eigenaar

Bij Tandartsenpraktijk H.J. van Mill kunt u terecht voor alle behandelingen van de wortelkanalen, (endontologie, met andere woorden een wortelkanaalbehandeling). Wij staan niet alleen klaar voor patiënten die al geregistreerd staan bij onze praktijk, maar ook voor nieuwe patiënten die een doorverwijzing hebben van hun eigen tandarts. Met veel specialisten binnen het team en innovatieve behandeltechnieken op topniveau, doen wij er alles aan om uw klachten te verhelpen. Indien u last of pijn heeft van een kies of tand, schroom dan niet om zo snel mogelijk contact op te nemen met onze praktijk in Amstelveen.

Wanneer heb ik een wortelkanaalbehandeling nodig?

Een tand of kies is opgebouwd uit meerdere lagen. De buitenste harde laag bestaat uit glazuur en daar binnenin ligt een zachte laag dentine. In het dentine ligt een holte waar de zenuw en bloedvaten van de tand zich in bevinden. Dit wordt het wortelkanaalstelsel genoemd.

Deze zenuw en bloedvaten lopen via de wortelkanalen het kaakbot in. Als een gaatje in een tand of kies niet tijdig wordt behandeld, kan dit zich uitbreiden tot in deze holte, waardoor de gehele zenuw kan gaan ontsteken. Op dat moment is een wortelkanaalbehandeling nodig.

Gevoelige tanden

Hoe wordt een wortelkanaalbehandeling uitgevoerd?

Bij Tandartsenpraktijk H.J. van Mill bestaat de wortelkanaalbehandeling uit drie stappen: Cleaning, Shaping en Packing. Bij de eerste stap wordt de geïnfecteerde zenuw verwijderd en worden de wortelkanalen gereinigd. Dit gebeurt met vijltjes. Er wordt tegelijkertijd gespoeld met natriumhypochloriet, waardoor een mechanische en chemische component worden gecombineerd. Op deze manier worden zoveel mogelijk bacteriën uit het wortelkanaalstelsel verwijderd.

De tweede stap, Shaping, bestaat uit het vormgeven van de wortelkanalen. Met een steeds bredere vijl worden de kanalen tot de juiste breedte gevormd. Op deze manier is er voldoende ruimte om te spoelen met natriumhypochloriet. Daarnaast verkrijgen de kanalen een gladde wand met zo min mogelijk uitstulpingen of inkepingen, waardoor de kanalen zo adequaat en volledig mogelijk kunnen worden opgevuld en afgesloten.

De derde en laatste stap is de Packing van de wortelkanalen. Hieronder valt het opvullen van de reeds gevormde wortelkanalen. Een wortelkanaal wordt gevuld met gutta percha. Dit is een soort rubber, gewonnen uit een Indonesische plant. Deze rubberstokjes worden samen met een bepaalde cementsealer onder geleiding van warmte en druk aangebracht, zodat het wortelkanaal wordt gevuld. De rubberstokjes worden op de juiste hoogte afgebrand en uiteindelijk wordt een strak aansluitende composietvulling hier bovenop aangebracht.

De innovatieve behandeltechnieken bij Tandartsenpraktijk H.J. van Mill

Bij ons in de praktijk wordt er gebruik gemaakt van innovatieve behandeltechnieken voor het behandelen van wortelkanalen. De befaamde schildertechniek wordt dagelijks toegepast en is op de kaart gezet door de grote leermeester van H.J. van Mill, Dr. Clifford Ruddle. Wij beschikken over intensieve samenwerkingen, wat leidt tot optimaliseren van de nieuwste technieken. Daarnaast gebruiken wij ook materialen en hoog technologisch ontwikkelde vijlsystemen tijdens onze behandelingen. Omdat wij extreem nauwkeurig werken, maken wij gebruik van een microscoop zodat wij ook de kleinste details kunnen waarnemen.

In plaats van met meerdere rubberstokjes te werken, wordt hier gebruikt van de perfect afsluitende gutta percha stift. Deze wordt vervolgens diep in het kanaal afgebrand, waarna een verticale condensatie van warme gutta percha wordt toegepast. Er wordt dus vloeibaar gutta percha ingebracht en deze vervolgens stevig aangedrukt. Daarnaast zet deze ook uit wanneer het afkoelt, waardoor het wortelkanaal volledig wordt gevuld.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Gesprek met een tandarts. U wordt binnen 1 werkdag gebeld voor een afspraak.

  Uitstekende behandeling

  De behandeling zag ik heel erg tegenop maar door de werkwijze en steeds contact houden met de patiënt is het voor 100% meegevallen. Zeer vriendelijk allemaal en meelevend. Mocht ik weer probleem hebben met een wortelkanaal is dr. Mill mijn man.

  “De befaamde schildertechniek wordt dagelijks toegepast en is op de kaart gezet door de leermeester van H.J. van Mill, Dr. Clifford Ruddle.”

  – Van Mill Tandartspraktijk

  Kom voor een innovatieve wortelkanaalbehandeling bij ons in de praktijk

  Zoals beschreven gebruiken wij de meeste moderne en innovatieve technieken bij het behandelen van geïnfecteerde en ontstoken wortelkanalen. Op deze manier kunnen wij de wortelkanalen zo optimaal mogelijk vullen en zal een beter resultaat verkregen worden.

  Zo wordt de wortelkanaalbehandeling met succes uitgevoerd. Indien u vragen heeft of meer wil weten over deze behandeltechnieken, neem gerust contact op met onze praktijk.

  Plan een vrijblijvend adviesgesprek

  Gesprek met een tandarts. U wordt binnen 1 werkdag gebeld voor een afspraak.

   Uitstekende behandeling

   De behandeling zag ik heel erg tegenop maar door de werkwijze en steeds contact houden met de patiënt is het voor 100% meegevallen. Zeer vriendelijk allemaal en meelevend. Mocht ik weer probleem hebben met een wortelkanaal is dr. Mill mijn man.

   verbergen

   Open chat
   Hallo,
   Hoe kunnen wij u helpen?
   Wij zijn bereikbaar op dit nummer van 07:45 - 20:00