Wij zijn een verwijspraktijk voor endodontologie, wat betekent dat eigenlijk?

datum
oktober 2022
leestijd
7 minuten

Wij zijn een verwijspraktijk voor endodontologie, wat betekent dat eigenlijk?

datum
oktober 2022
leestijd
7 minuten
Endodontologie
Masato
Masato Watanabe
Eigenaar

Masato Watanabe
Eigenaar

De meeste mensen gaan twee keer per jaar op controle bij de tandarts. De tandarts beoordeelt de tanden en kiezen en kijkt ook naar de rest van de mond. Als patiënt zijnde, hoopt u natuurlijk dat alles in orde is. Helaas kan het soms zijn dat er een schadelijk proces gaande is waar u niet van af weet.

Het kan voorkomen dat er een gaatje aanwezig is wat ervoor heeft gezorgd dat bacteriën de zenuwholte kunnen bereiken. Als dit het geval is moet er in de meeste gevallen een wortelkanaalbehandeling gedaan worden om deze tand of kies te behouden. Dit kan een lastige ingreep zijn, omdat de binnenkant van kies moet worden schoongemaakt.

Onze praktijk is gespecialiseerd in deze behandeling, als endodontologen krijgen zelfs de complexe gevallen van onze collega’s doorverwezen omdat wij veel ervaring hebben met deze complexe gevallen.

Wat is een wortelkanaalbehandeling?

Een wortelkanaalbehandeling kent verschillende omschrijvingen, men spreekt ook wel van een zenuwbehandeling of endodontische behandeling. Het doel van deze behandeling is om alle bacteriën te verwijderen uit de zenuwholte binnenin een tand of kies. Vaak bevinden de bacteriën zich ook in en rondom de wortelpunt die weer in het kaakbot staat. De bacteriën komen dus vaak ook al voor in dit bot.

Als de tandarts vermoedt dat een tand of kies een wortelkanaal probleem heeft, dan zal de tandarts een aantal testen uitvoeren. Deze testen kunnen bestaan uit kloppen op de tand of kies, voelen aan het tandvlees maar ook kan er met behulp van een ijskoud watje worden getest of de zenuw van de tand of kies nog leeft. Aanvullende diagnostiek zoals een röntgenfoto kan worden gemaakt om een definitieve diagnose te stellen voor de desbetreffende tand of kies. Endodontologie is de overkoepelende term voor al deze handelingen.

Wortelkanaalbehandeling

Mijn tand of kies heeft een wortelkanaalbehandeling nodig, hoe nu verder?

Als de tandarts de juiste diagnose heeft gesteld en het blijkt dat er een wortelkanaalbehandeling nodig is, dan zijn er meerdere opties voor u. In de meeste gevallen kan de wortelkanaalbehandeling worden uitgevoerd door de eigen tandarts. De meeste reguliere tandartspraktijken hebben de juiste benodigdheden en apparatuur in huis om een goede wortelkanaalbehandeling uit te voeren.

Het kan voorkomen dat er in het verleden al een wortelkanaalbehandeling is uitgevoerd in een tand of kies, maar dat er toch weer een ontsteking opspeelt. In deze gevallen kan er voor worden gekozen om de kies opnieuw te behandelen met een wortelkanaalbehandeling. Dit wordt meestal uitgevoerd door een tandarts die gespecialiseerd is in deze soort behandeling, omdat zo’n behandeling gecompliceerder is dan een eerste wortelkanaalbehandeling.

Zo’n specialist wordt ook wel een endodontoloog genoemd. Deze titel mag gevoerd worden als diegene een meerjarige opleiding gericht op deze behandeling heeft afgerond.

Verwijspraktijk voor endodontologie

Bij tandartspraktijk van Mill hebben wij tandartsen die zelfs gespecialiseerd zijn in het uitvoeren van wortelkanaalbehandelingen. Een aantal van hen richt zich uitsluitend op het uitvoeren van deze behandeling.

Onze praktijk is uitgerust met de meest moderne apparatuur en de wetenschappelijke kennis wordt altijd bijgehouden toegepast in de praktijk. Tijdens de behandeling wordt er ook vaak een microscoop gebruikt om een optimaal behandelresultaat te bereiken.

Bij tandartspraktijk van Mill voeren we voornamelijk wortelkanaalbehandelingen uit. Elke casus wordt uitgebreid besproken binnen het team. De meer uitdagende behandelingen worden bij ons uitgevoerd en daarvoor kunt u naar ons verwezen worden. De herbehandelingen van een reeds aanwezige wortelkanaalbehandeling vallen hier ook onder.

Het team staat voor effectieve en duurzame oplossingen. Tijdens het behandeltraject zal u door dezelfde specialist gezien worden. Dit zorgt voor rust tijdens de behandelingen.

Plan een vrijblijvend adviesgesprek

Gesprek met een tandarts. U wordt binnen 1 werkdag gebeld voor een afspraak.

  Uitstekende behandeling

  De behandeling zag ik heel erg tegenop maar door de werkwijze en steeds contact houden met de patiënt is het voor 100% meegevallen. Zeer vriendelijk allemaal en meelevend. Mocht ik weer probleem hebben met een wortelkanaal is dr. Mill mijn man.

  “Een wortelkanaalbehandeling kent verschillende omschrijvingen, men spreekt ook wel van een zenuwbehandeling of endodontische behandeling. “

  – Van Mill Tandartspraktijk

  Wortelkanaalbehandeling nodig? Kom naar tandarts van Mill

  Wanneer u een wortelkanaalbehandeling nodig heeft is het raadzaam om hier goed over na te denken bij wie u dit laat doen. Het is mogelijk om de wortelkanaalbehandeling bij u eigen tandarts te laten uitvoeren, maar u staat ook vrij om een specialist voor deze behandeling te benaderen.

  Bij tandartspraktijk van Mill staan wij klaar om u met de juiste zorg te behandelen. Schroom niet om contact op te nemen met onze praktijk met eventuele vragen.

  Plan een vrijblijvend adviesgesprek

  Gesprek met een tandarts. U wordt binnen 1 werkdag gebeld voor een afspraak.

   Uitstekende behandeling

   De behandeling zag ik heel erg tegenop maar door de werkwijze en steeds contact houden met de patiënt is het voor 100% meegevallen. Zeer vriendelijk allemaal en meelevend. Mocht ik weer probleem hebben met een wortelkanaal is dr. Mill mijn man.

   verbergen

   Open chat
   Hallo,
   Hoe kunnen wij u helpen?
   Wij zijn bereikbaar op dit nummer van 07:45 - 20:00